ManagementKonsulenterne

     

Virksomhedsprofil

ManagementKonsulenterne Mener  

Produkter og ydelser

En gang imellem sender ManagementKonsulenterne en e-mail ud med vores mening om et aktuelt emne, som er relevant for små og mellemstore virksomheder. Vil du også være med på mailinglisten, skal du blot sende os en e-mail om det.

Her er de seneste udsendelser:

December 2011 - Risikostyring

I dagens usikre verden bliver risikostyring mere og mere centralt. Det har de store virksomheder i lang tid vidst og har gjort noget ved det. De har indført risikoanalyser, opstillet risikoscenarier, indført risikopolitikker osv. osv. både for operationelle risici og finansielle risici. Men hvad med de mindre virksomheder? Og hvordan gør man? Læs meget mere her.

Oktober 2011 - Digitalisering betaler sig

Den seneste forskning viser, at virksomhedernes egen digitalisering betaler sig! For første gang findes der nu danske tal og resultater for sammenhængen mellem digitalisering af virksomheder og deres produktivitet. Digitalisering betyder automatisering, effektivisering og vækst, måske også for din virksomhed. Læs meget mere her.

December 2010 - Der ligger altid en gave

Et kinesisk ordsprog siger noget i retning af "I ethvert problem ligger der en gave". Så hvad er gaven, hvis vi ser på det aktuelle problem, nemlig at vi ikke rigtig ved, hvad der egentlig vil ske. Går det op? Går det ned? Hvornår? Og hvor meget? ... Find din virksomheds gave... Læs meget mere her.

August 2010 - Optimister slår pessimister

Nu efter ferien spørger man sig selv: Hvordan ser fremtiden ud? Er vi på vej ud af krisen? Hvis man skal tolke alle de nyheder, medierne bringer, kan man faktisk ikke give et klart ja eller nej til det sidste spørgsmål. Men alligevel: "Optimister slår pessimister" ... Læs meget mere her.

April 2010 - Kan virksomheder bruge de sociale medier?

... Al mulig information ud på nettet... Frihed, der skal håndteres ansvarligt... Sagsanlæg tabt, blogger fyret... Lyttere krævet... Højt aktivitetsniveau forventes... Ny markedsføringskanal... Gode resultater... Stor opgave at være med... Læs meget mere her.

December 2009 - Hellere håbe end frygte

Vi skal stadigvæk agere. Selv om vældigt mange virksomheder allerede har været igennem ændringer så må det ikke stoppe nu. For hvis vi stopper nu, kan vi med rette frygte for fremtiden. For det er virksomhederne og de initiativer, de tager, der i høj grad driver ændringerne og dermed er med til at få hjulene i gang igen. Læs mere her.

November 2009 - Invester i vækst!

Mange virksomheder fik en ekstra finansieringsmulighed, da det i forbindelse med den netop vedtagne finanslov blev vedtaget at forlænge perioden med længere kredittid for indbetaling af A-skat og arbejdsmarkedsbidrag med endnu et år. En mulighed, som måske kunne bruges til investering i vækst. Læs mere her.

September 2009 - Positive signaler blandt alt det negative – brug krisen til nytænkning

Det man er kommet tilbage til i medierne efter sommerferien er finanskrise, fyringsrunder, kollapsede banker, strammede kreditter, skuffende virksomhedsregnskaber, H1N1 influenza og mange andre kedelige ting. Men der er også begyndt at dukke positive signaler op. Læs mere her.

Juni 2009 - Annoncemarked i frit fald giver mulighed for en rigtig god handel!

Det er gået hårdt ud over annoncemarkedet. "Det værste fald i 2009" hedder det fra den danske mediebranche … Men det betyder, at det nu er muligt at gøre en rigtig god handel for annoncørerne. Og at man bør revidere sin marketingplan. Læs mere her.

Marts 2009 - Hvornår slutter finanskrisen?

… ja det er noget, alle meget gerne vil vide. Men også noget, der er mange meninger om og noget, man kan læse meget om i medierne… fire mulige måder, krisen kan udvikle sig fremover…  Læs mere her.

December 2008 - Gør det lettere for banken at åbne pengekassen
- opbyg et godt forhold til din bank

I en pressemeddelelse… hedder det, at "Bankerne er så skræmte over følgerne af finanskrisen, at selv ikke en statsgaranti på 75 procent for udlån til iværksættere kan få dem til at åbne pengekasserne"…. Nu kan der jo være andre årsager end finanskrisen til at virksomhederne begrænses i adgang til finansiering…  Læs mere her.

November/december 2008 - Historisk fald i den økonomiske aktivitet - hav "ned-strategien" på plads

"Danmark styrer direkte mod den værste vækstkrise siden den første oliekrise i begyndelsen af 1970'erne…. Det kraftige fald i samfundsøkonomien… Den nedadgående økonomiske aktivitet kræver simpelthen en anden strategi - en "ned-strategi"…
Læs mere her.

Oktober 2008 - Krisehåndtering og forretningsplanen

”… hvor vigtigt det er, at være så forberedt som overhovedet muligt på alle tænkelige kriser, uanset om det er hændelser udefra eller indefra, der er årsagen til krisen. Det allervigtigste er at have en opdateret strategiplan og/eller forretningsplan…”  Læs mere her.

Maj 2008 - Dansk økonomi taber pusten - markedsføringen skal op

Nu kommer det helt officielt i Finansministeriets "Økonomisk Redegørelse fra maj 2008" - dansk økonomi taber pusten. Samtidig viser en virksomhedsundersøgelse, at 46% har tænkt sig at fastholde eller øge deres nuværende PR-budget. Helt rigtigt…markeds- føringen skal op når tiderne er dårlige. Læs mere her.

December 2007 - Danske virksomheder begynder at sløse med betalingerne

Danske virksomheder er i gennemsnit 42 dage om at betale deres regninger. I gennemsnit får de 31 dages kredit fra deres leverandører. Oven i det trækker de så deres betaling med 11 dage. Værst ser det ud… Læs mere her.

November 2007 - Virksomheder sparer på energien

Det viser sig, at flere og flere virksomheder systematisk arbejder med at spare på energiforbruget. Offentlige tilskudsmuligheder er en af årsagerne. Men projekterne får også bundlinien til at vokse. Læs mere her.

August 2007- Arbejdstilsynet har fokus på det psykiske arbejdsmiljø

I en artikel i Berlingske Tidende d. 8. august står der direkte "Arbejdstilsynet sætter mere fokus på det psykiske arbejdsmiljø. Det forventes, at en del virksomheder vil få påbud for ikke at leve op til arbejdsmiljøreformen." Læs mere her.

Juli 2007 - Kun 6,5% har afskaffet revisionen

Kun 6,5 % af de små og mellemstore virksomheder har valgt at afskaffe revisionen af deres regnskaber, selv om der nu i to år har været mulighed for at fravælge revisionen. Det konstaterer en undersøgelse…. Læs mere her.

April 2007 - Lean i service og administrationen

Lean-metoden viser sig nu også velegnet til at sætte produktiviteten i vejret inden for service og administration. Gøres det, "kan vækstmotorerne i dansk erhvervsliv holdes snurrende trods mangel på arbejdskraft". Det viser en ny undersøgelse… læs mere her.

Januar 2007 - Ekstremt job

Kan du nikke genkendende til mindst 5 af en række kriterier og du så oven i købet arbejder 60 timer eller mere om ugen og tjener en høj løn, så kan dit job defineres som "ekstremt" ifølge en undersøgelse… læs mere her.

December 2006 - Dyrt at fejlansætte

"Danske virksomheder bruger formuer på at ansætte den forkerte medarbejder. Det koster normalt en årsløn at skulle igennem annoncering, samtaler og oplæring, før den nyansatte er oppe i omdrejninger". "Det er faktisk meget udbredt med fejlansættelser… læs mere her.

Juni 2006 - Telecom-udbydere skruer op for gebyrerne

I flere artikler i pressen den seneste tid har man kunnet læse, at teleselskaberne er begyndt at skrue op for gebyrer og afgifter…. læs mere her.

Februar 2006 - Kæmpe potentiale for dansk eksport - også for små og mellemstore virksomheder

En ny rapport udarbejdet af Syddansk Universitet for Danmarks Eksportråd viser, at Danmarks små og mellemstore virksomheder har et uudnyttet eksportpotentiale på 195 mia. kr. PER ÅR. Heraf ligger 155 mia. kr. alene på de helt små virksomheder med under 10 ansatte… læs mere her.

December 2005 - Hvorfor skriver bladene aldrig om os?

Hvorfor skriver bladene kun om de firmaer, som allerede er kendte i forvejen, og ikke om andre, som gerne vil være kendte. Som f.eks. os? Tja, det skyldes…. læs mere her.

 
Partnere og netværk  
Tilbage til forsiden  
 
   
 
 
ManagementKonsulenterne aps
Ranunkelvej 14
2820 Gentofte

Tlf.   39 65 55 22
Fax 39 65 58 22
www.manakon.dk
info(at)manakon.dk