ManagementKonsulenterne

     

Virksomhedsprofil

Lean i service og administrationen
– ManagementKonsulenterne Mener
 

Produkter og ydelser

April 2007

Som det sikkert allerede er kendt, har "Lean" som ledelsesfilosofi været kendt i mange år. Lean betyder mager og udspringer fra Toyota i Japan, der har videreudviklet og forfinet metoden siden 50'erne. Med lean styrker man værdiskabelsen for kunden ved systematisk at fjerne spild og ved at iagttage alle arbejdsgange på tværs af organisationen og frem til kunden for løbende at finde forbedringer.

Metoden viser sig nu også velegnet til at sætte produktiviteten i vejret inden for service og administration. Gøres det, "kan vækstmotorerne i dansk erhvervsliv holdes snurrende trods mangel på arbejdskraft". Det viser en ny undersøgelse, som Dansk Industri har gennemført. Undersøgelsen, der bygger på svar fra 452 ledere, blev offentliggjort den 22. marts 2007 og omtalt i en artikel i Dagbladet Børsen den samme dag. Konklusionen var klar: 8 ud af 10 virksomheder ser et stort potentiale i at overføre lean til service og administration.

De adspurgte ledere oplyser, at der er masser af spild i det daglige arbejde, som lean kan råde bod på. De fleste virksomheder spilder tid på at følge op på mangelfuld eller forkert information. I hver anden virksomhed er der problemer med at arbejde på tværs af afdelinger og lederne i hver tredie virksomhed oplever, at den samme fejl skal rettes igen og igen. Hertil kommer spild ved ineffektive møder og deadlines, der ikke bliver overholdt.

Måske kan du ikke nikke genkendende til dette billede, men min erfaring fra mine mange besøg i små og mellemstore virksomheder siger, at der nu er noget om det. Men det er svært at vide, hvordan man får gjort noget ved det, for arbejdsgange, rutiner og ansvarsområder griber ind i hinanden, så man kan ikke bare lige indføre en ændring. Men jeg ved også, at får man gjort tingene rigtigt, kan produktiviteten stige markant.

ManagementKonsulenterne har i en række tilfælde været med til at ændre på rutiner mv. med gode resultater til følge. Og i vores netværk under The Institute for Independent Business har vi indtil flere kollegaer, der direkte er eksperter i Lean. Så tøv ikke med at kontakte undertegnede, hvis vi skal gøre noget ved din virksomheds service og administration.

Henrik Svava Mortensen
ManagementKonsulenterne aps

 
Partnere og netværk  
Vi mener  
Tilbage til forsiden  
   
 
 
ManagementKonsulenterne aps
Ranunkelvej 14
2820 Gentofte

Tlf.   39 65 55 22
Fax 39 65 58 22
www.manakon.dk
info(at)manakon.dk