ManagementKonsulenterne

     

Virksomhedsprofil

Ekstremt job – ManagementKonsulenterne Mener  

Produkter og ydelser

Januar 2007

Kan du nikke genkendende til mindst 5 af følgende kriterier:
- Et uforudsigeligt arbejdsflow
- Tempofyldt arbejde med stramme deadlines
- Et ansvarsområde, der normalt ville svare til mere end ét job
- Arbejdsrelaterede aktiviteter uden for normal arbejdstid
- Står til rådighed for kunder 24 timer i døgnet
- Ansvar for profit/underskud
- Ansvar for mentoring og personale-rekruttering
- Mange rejser
- Mange medarbejdere direkte under sig
- Fysisk tilstedeværelse på arbejdspladsen i mange timer om dagen

Hvis du så oven i købet arbejder 60 timer eller mere om ugen og tjener en høj løn, så kan dit job defineres som "ekstremt" ifølge en undersøgelse udført af Center for Work Life Policy i USA og offentliggjort i Harvard Business Review og en artikel i Berlingske Tidende d. 20/12-2006, hvor man har undersøgt mennesker med "ekstreme" job.

Forbløffende nok viser undersøgelsen, at disse mennesker sjældent føler sig udbrændte og at hele 66% elsker deres job. Men den angiver også, at 69% erkender, at deres helbred ville være bedre, hvis de arbejdede mindre. Og henholdsvis 58% og 46% erkender, at arbejdet tærer på forholdet til deres børn og ægtefæller. Og halvdelen siger at de ikke forestiller sig at fortsætte med deres ekstreme job i længere tid. Du kan se undersøgelsen på www.hbr.com.

Efter vores mening ligner kriterierne det job, en leder af en lille eller mellemstor virksomhed har. Måske lige bortset fra den høje løn og at man ikke altid elsker jobbet. Det sidste er nok fordi der er mange andre opgaver i jobbet end dem, man egentlig brænder for.

Måske skulle man gøre noget ved det? Man hvor skal man starte? Og hvor kan man give noget fra sig? Og til hvem? Der er mange spørgsmål som tårner sig op. Ofte hjælper det bare at have en at tale med om alle disse ting, så man måske kan få løst op for "knuderne" og få frigjort ressourcer. Mange erhvervsledere har benyttet sig af mentorer eller coaches for at komme videre, her tænker jeg ikke på det personlige plan, men på det forretningsmæssige. Hvordan man kan bruge en sådan, kan vi komme ind på en anden gang.

Henrik Svava Mortensen
ManagementKonsulenterne aps

 
Partnere og netværk  
Vi mener  
Tilbage til forsiden  
   
 
 
ManagementKonsulenterne aps
Ranunkelvej 14
2820 Gentofte

Tlf.   39 65 55 22
Fax 39 65 58 22
www.manakon.dk
info(at)manakon.dk