ManagementKonsulenterne

     

Virksomhedsprofil

Kæmpe potentiale for dansk eksport - også for SMV'er  

Produkter og ydelser

Februar 2006

En ny rapport udarbejdet af Syddansk Universitet for Danmarks Eksportråd viser, at Danmarks små og mellemstore virksomheder har et uudnyttet eksportpotentiale på 195 mia. kr. PER ÅR. Heraf ligger 155 mia. kr. alene på de helt små virksomheder med under 10 ansatte.

I følge rapporten er potentialet især knyttet til virksomheder, der sælger videnbaserede ydelser og specialiserede underleverancer samt "mikrovirksomheder" inden for handel og service.

Rapporten er omtalt i en artikel i Berlingske Tidende d. 25/2-2006 og her erkender Danmarks Eksportråd, at man kunne gøre mere for at være mere kendt hos de små og mellemstore virksomheder. Bl.a. nævnes, at konsulenter fra de 92 kontorer Danmarks Eksportråd har i 62 lande, tilbyder en startpakke til potentielle virksomheder.

Selv om artiklen ikke angiver, hvorfor de små og mellemstore virksomheder ikke har udnyttet mulighederne, så skyldes det efter vores mening ofte, at det opfattes som meget besværligt, meget omkostningskrævende og meget tidskrævende at eksportere. Man skal finde kunder, distributører, partnere, agenter eller andre partnere inden for andre erhvervsklimaer og kulturer. Man skal hele tiden holde parterne i ørerne, så de får solgt noget. Man skal oversætte brochurer, vejledninger og manualer til andre sprog. Og så videre, og så videre.

Men der er alligevel nogen, der lykkes med eksport. I dag er det ofte, fordi de anvender rådgivere, netværk og praktisk hjælp. De får altså hjælp fra nogen, der med erfaring kan fortælle, hvordan man gør, nogen der har en lang række kontakter i udlandet og nogen der kan hjælpe med at få det hele klaret i praksis.

Mange virksomheder har allerede fået rådgivning og praktisk hjælp til eksport fra The Institute for Independent Business, som er vores netværk. Med over 3.500 rådgivere fokuseret på små og mellemstore virksomheder og med baggrund i erhvervslivet spredt ud over hele verden er der stor sandsynlighed for at vi kan hjælpe med at udnytte det uudnyttede. Vi vil derfor f.eks. hurtigt kunne sætte en søgning i gang efter partnere i udvalgte lande, give hjælp til at formulere en eksportstrategi eller hvad der nu ellers er behov for.

Kunne du have interesse i at få en snak om eksport, så giv os et ring på 39 65 55 22 eller send os en e-mail.

Henrik Svava Mortensen
ManagementKonsulenterne aps

 
Partnere og netværk  
Vi mener  
Tilbage til forsiden  
   
 
 
ManagementKonsulenterne aps
Ranunkelvej 14
2820 Gentofte

Tlf.   39 65 55 22
Fax 39 65 58 22
www.manakon.dk
info(at)manakon.dk