ManagementKonsulenterne

     

Virksomhedsprofil

Kun 6,5% har afskaffet revisionen
– ManagementKonsulenterne Mener
 

Produkter og ydelser

Juli 2007

Kun 6,5 % af de små og mellemstore virksomheder har valgt at afskaffe revisionen af deres regnskaber, selv om der nu i to år har været mulighed for at fravælge revisionen. Det konstaterer en undersøgelse gennemført af Foreningen af Registrerede Revisorer (FRR), som er omtalt i en artikel i Berlingske Tidende d. 26. juli 2007.

Muligheden for at afskaffe revisionen er et led i regeringens plan for at lette de administrative byrder for små og mellemstore virksomheder. Men "selvom det ikke længere er et lovformeligt krav at virksomheder ... afleverer et regnskab med signaturen fra en autoriseret revisor, er det stadig en nødvendighed, hvis virksomheden vil udstråle seriøsitet til omverdenen", som det hedder i artiklen.

Og videre: "Det er en form for blåstempling og der er helt klart behov for at kunne fremlægge et revideret regnskab over for samarbejdspartnere og i ejerkredsen - og samtidig er det noget, virksomhederne skal kunne fremskaffe for at opnå de mest gunstige lånevilkår hos finansielle virksomheder og i pengeinstituttet."

FRR erklærer, at ordningen har spillet fallit, hvilket i og for sig også er rigtigt. Det er jo ikke på signalværdien af et revideret regnskab, virksomhederne ønsker at spare. Og ofte er den revisor, der udarbejder regnskabet, en vigtig økonomisk sparringspartner for f.eks. virksomhedens direktion. Så alene af den sidste grund vil vi nok ikke se så mange små og mellemstore virksomheder afskaffe det reviderede regnskab - det er jo med i det beløb, man betaler til sparringspartneren - revisoren.

Jeg kan kun være enig i, at både signalværdien af et revideret regnskab og en god økonomisk rådgivning er vigtige ting for en lille eller mellemstor virksomhed. Om disse to ting skal stamme det samme sted fra - en revisor - er måske ikke en nødvendighed. Der findes jo dem, der er bedst til at revidere og dem, der er bedst til at være rådgivere.

Er den/de rådgivere og revisorer, du benytter, ikke gode nok, så skift dem ud. Efter min mening skal man på dette område have de bedste, det betaler sig i det lange løb. Og via mine mange besøg hos små og mellemstore virksomheder, kan jeg måske sætte dig i forbindelse med nogle, du kunne bruge, skulle du have behov for det. Du er i alle tilfælde velkommen til at kontakte mig.

Henrik Svava Mortensen
ManagementKonsulenterne aps

 
Partnere og netværk    
Vi mener    
Tilbage til forsiden    
   
   
   
ManagementKonsulenterne aps
Ranunkelvej 14
2820 Gentofte

Tlf.   39 65 55 22
Fax 39 65 58 22
www.manakon.dk
info(at)manakon.dk