ManagementKonsulenterne

     

Virksomhedsprofil

Arbejdstilsynet har fokus på det psykiske arbejdsmiljø
– ManagementKonsulenterne Mener
 

Produkter og ydelser

  August 2007

I en artikel i Berlingske Tidende d. 8. august står der direkte "Arbejdstilsynet sætter mere fokus på det psykiske arbejdsmiljø. Det forventes, at en del virksomheder vil få påbud for ikke at leve op til arbejdsmiljøreformen."

Og videre: "Et dårligt psykisk arbejdsmiljø og manglende vilje eller evne til at forbedre det kan i sidste ende udløs påbud eller bøder fra Arbejdstilsynet og krav om at søge autoriseret rådgivning for at rette op på problemerne. Det forventes på den baggrund, at en del virksomheder vil få påbud om at kortlægge det psykiske arbejdsmiljø eller skabe forbedringer. Arbejdstilsynet har også mulighed for at give virksomheden påbud om at arbejde med at forbedre en konkret problemstilling, f.eks. stress eller mobning."

Det er jo en alvorlig situation at blive sat i, selv om der ikke er nogen tvivl om, at det både er godt for medarbejderne og virksomheden som helhed at have et godt psykisk arbejdsmiljø. Det er det med bøder, påbud og krav om at søge rådgivning, der kan "styre" virksomheden lidt for meget.

Nu ved vi jo alle, at et dårligt psykisk arbejdsmiljø er noget, der er afledt af andre faktorer. Derfor er det efter min mening ikke altid de autoriserede arbejdsmiljørådgivere, der kan løse problemerne, de kan ofte blot pege på dem og i heldige tilfælde finde årsagerne. Så i stedet for er det - også efter min mening - bedre at være "up front" og få løst problemerne FØR Arbejdstilsynet dukker op. Det kan være, der er behov for træning i stesshåndtering, ændringer i krævende arbejdsgange, træning i ledelse, fælles strategi-fodslag, mere deling af information eller noget helt andet, der slet ikke lyder som om, det har noget at gøre med det psykiske arbejdsmiljø. Og det kan kun en nærmere analyse vurdere.

Mit råd er: Hvis der er problemer, så tag fat på dem med det samme. Jo før får I dem løst. Og så er der mindre chance for at Arbejdstilsynet vil kunne komme til at styre din virksomhed. Ikke sandt?

Henrik Svava Mortensen
ManagementKonsulenterne aps

 
Partnere og netværk    
Vi mener    
Tilbage til forsiden    
   
   
   
ManagementKonsulenterne aps
Ranunkelvej 14
2820 Gentofte

Tlf.   39 65 55 22
Fax 39 65 58 22
www.manakon.dk
info(at)manakon.dk