ManagementKonsulenterne

     

Virksomhedsprofil

Krisehåndtering og forretningsplanen
– ManagementKonsulenterne Mener
 

Produkter og ydelser

 
Oktober 2008

Torsdag d. 29/10-2008 deltog jeg i arrangementet, hvor årets danske bestyrelsesformand blev kåret. Ved dette arrangement, som også havde temaet kriseberedskab og krisehåndtering, var der en række yderst interessante og aktuelle foredrag, bl.a. af Jørgen Lindegaard, CEO i ISS A/S.

Jørgen Lindegaard fortalte, hvor vigtigt det er, at være så forberedt som overhovedet muligt på alle tænkelige kriser, uanset om det er hændelser udefra eller indefra, der er årsagen til krisen. Det allervigtigste er at have en opdateret strategiplan og/eller forretningsplan, hvori man har vurderet alle risikomomenterne, spurgt sig selv spørgsmålene "hvad nu hvis?" og "hvad gør vi så?" og fået skrevet alle svarene ned. Det kunne typisk være i form af mere detaljerede planer, som så blev en del af forretningsplanens risikovurdering.

Jørgen Lindegaard pointerede også kraftigt, at det er bestyrelsens ansvar, at risikovurderingen finder sted, samt at det er direktionens ansvar at udarbejde vurderingen og de tilhørende planer.

Nu er det jo ikke sådan, at der i de små og mellemstore virksomheder altid er denne ansvarsfordeling. Og man synes heller ikke altid, der er tid til hele dette arbejde. Men den aktuelle finanskrise viser, hvor vigtigt det er at være forberedt på, hvad der måtte komme. Jeg kan kun tilslutte mig Jørgen Lindegaards holdning - forretningsplanen er det helt centrale, så vær sikker på at den er på plads.

Og med hensyn til risikovurderingen mener jeg også, at det ofte en god idé at få en udefra til at stille alle "hvad nu hvis?" spørgsmålene, Ofte kan andre se risici, som man ikke selv har tænkt på.

Få også andre til at hjælpe med at få skrevet alle svarene og planerne ned. Selv om det kan synes som en større investering, så kan det være den allerbedste investering, man har gjort, hvis krisen på den måde kan minimeres. Det var nogle af eksemplerne, der blev fortalt om på arrangementet d. 28/10, helt klare eksempler på.

Behøver jeg at fortælle, at ManagamentKonsulenterne har hjulpet mange virksomheder med at få deres strategier og forretningsplaner på plads?

Henrik Svava Mortensen
ManagementKonsulenterne aps

 
Partnere og netværk    
Vi mener    
Tilbage til forsiden    
   
   
   
ManagementKonsulenterne aps
Ranunkelvej 14
2820 Gentofte

Tlf.   39 65 55 22
Fax 39 65 58 22
www.manakon.dk
info(at)manakon.dk