ManagementKonsulenterne

     

Virksomhedsprofil

Gør det lettere for banken at åbne pengekassen - opbyg et godt forhold til din bank – ManagementKonsulenterne Mener  

Produkter og ydelser

 
December 2008

I en pressemeddelelse fra Håndværksrådet, som omhandler forslag til en ny bankpakke, og som er citeret bl.a. i Jyllands-Posten, i DR, på EPN.dk og i flere andre medier, hedder det, at "Bankerne er så skræmte over følgerne af finanskrisen, at selv ikke en statsgaranti på 75 procent for udlån til iværksættere kan få dem til at åbne pengekasserne".

Håndværksrådet baserer udtalelsen på tilbagemeldinger fra 2000 små og mellemstore virksomheder. "Ud over et stigende antal konkurser har 30 procent af de adspurgte virksomheder været nødt til at opgive eller udskyde nye investeringer, og hver fjerde virksomhed står foran afskedigelser de kommende måneder". Det skriver Jyllands-Posten. "Hovedårsagen er, at efterspørgslen er i bund. Samtidig mødes håndværksmestre og butiksindehavere med energisk hovedrysten, når de går ned i banken for at bede om et lån eller blot en forhøjelse af kassekreditten".

I Håndværksrådets undersøgelse svarer hver fjerde, at virksomhedens produktion er begrænset eller stærkt begrænset af adgang til finansiering. Yderligere hver fjerde siger, at produktionen er begrænset i et mindre omfang af mulighederne for at få lån på rimelige vilkår. Bl.a. derfor har hver tredje mindre virksomhed udskudt eller helt opgivet investeringer, siden finanskrisen start.

Nu kan der jo være andre årsager end finanskrisen til at virksomhederne begrænses i adgang til finansiering. Der er ingen tvivl om, at bankerne for tiden ser mere kritisk på hvad virksomhederne gør, hvor godt styr de har på bedriften, hvor velforberedte de er, når de skal diskutere finansiering og hvor godt de holder banken informeret i det hele taget.

Men det er der jo egentlig ikke noget forkert i og egentlig heller ikke noget nyt i. Så jeg kan kun anbefale, at man har styr på sin virksomhed, at man er godt forberedt ved ønsker om finansiering samt at man kommunikerer løbende med sin bank. Altså i det hele taget har opbygget et godt forhold til sin bank.

Hvordan gør man det? ManagementKonsulenterne har for et par år siden udarbejdet en informationsartikel netop med titlen "Opbyg et godt forhold til din bank". Den er måske endnu mere aktuel netop nu. Du er velkommen til at få den tilsendt på e-mail, ring eller send os en e-mail om det.

Henrik Svava Mortensen
ManagementKonsulenterne aps

 
Partnere og netværk    
Vi mener    
Tilbage til forsiden    
   
   
   
ManagementKonsulenterne aps
Ranunkelvej 14
2820 Gentofte

Tlf.   39 65 55 22
Fax 39 65 58 22
www.manakon.dk
info(at)manakon.dk