ManagementKonsulenterne

     

Virksomhedsprofil

Hvornår slutter finanskrisen? – ManagementKonsulenterne Mener  

Produkter og ydelser

 
Marts 2009

… ja det er noget, alle meget gerne vil vide. Men også noget, der er mange meninger om og noget, man kan læse meget om i medierne. Men ingen kan give et præcist svar. For at komme det nærmere, har Instituttet for Fremtidsforskning prøvet at vurdere situationen. De har udarbejdet en ny rapport ”Muligheder i krisen”, som fremsætter fire mulige måder, krisen kan udvikle sig fremover.

Rapporten er omtalt i artikler i flere medier, heriblandt i Berlingske Tidende d. 19/3-2009. Her står der bl.a. ”Det er nær ’nonsens’ at komme med skråsikre forudsigelser om, hvornår krisen klinger af, nu hvor usikkerheden er større end nogensinde før, og der bliver vendt op og ned på masser af gamle sammenhænge. Finanskrisen tør muligvis op inden længe, men den kan også blive værre og sætte hele den vestlige kapitalisme totalt skakmat og føre til protektionisme og en nedtur, som aldrig er set værre.”

Det er alvorlige ord, og de dækker da også over alle 4 scenarier, som Instituttet for Fremtidsforskning har opstillet. I medierne omtales de således:

  • ’En blød landing’, hvor krisen nøjes med at give os alvorlige tømmermænd. Selvom krisen er dyb og turbulent lige nu, vil de mange økonomiske hjælpepakker – ifølge dette bud på fremtiden – få økonomien på fode igen mod slutningen af 2009. Det er nok det, de fleste lige for tiden venter, vil ske.
  • ’En ny verdensorden’ er en lige så sandsynlig udgang på krisen. Den vil betyde, at den økonomiske recession først slutter om mere end to år, og på grund af de meget tunge gældsbyrder, som er bygget op i en hel vifte af lande med USA i spidsen, går hele Vesten en langvarig ørkenvandring med stagnation i møde, mens de asiatiske økonomier blomstrer op.
  • Tredje mulighed er, at den globale kapitalisme sættes helt skakmat og depression fortsætter frem til mindst i 2012.
  • Endelig er der også fare for, at økonomien går ind i en længerevarende recession, som skaber grundlag for stærk økonomisk fremgang fra 2012.

Uanset hvilket scenarium, der bliver udgangen, er det nødvendigt at tage de rigtige forholdsregler for sin virksomhed. Det er vigtigt at have sat nogle realistiske mål, der passer med scenarierne, at have strategierne på plads for at kunne nå målene samt at få lagt planer, der sikrer, at målene nås. Kort sagt – en grundig opdatering af forretningsplanen!

Et godt råd: Det er ofte i nedgangstider, fundamentet for de store succeser, der ses når konjunkturerne igen går op, bliver lagt. Fokuser på salgsindsatsen, markedsføringsindsatsen og kundeplejen, så du får et fortrin frem for konkurrenterne. Og er du i tvivl om hvordan du gør det bedst muligt, så få hjælp udefra.

Så vær ikke handlingslammet af situationen, men sæt ting i gang. Vel at mærke de rigtig ting. Jo før kommer din virksomhed gennem krisen!

Henrik Svava Mortensen
ManagementKonsulenterne aps

 
Partnere og netværk    
Vi mener    
Tilbage til forsiden    
   
   
   
ManagementKonsulenterne aps
Ranunkelvej 14
2820 Gentofte

Tlf.   39 65 55 22
Fax 39 65 58 22
www.manakon.dk
info(at)manakon.dk